fbpx

(IZJAVA DNEVA) Urša Cankar Soares: Podpiram spremembo zakonodaje, ki bo šla v smer reševanja življenj. Želim si, da bi ustvarili take pogoje v Sloveniji, da splav ženskam ne bo prva misel, tudi če bo v stiski.

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Urša Cankar Soares (foto: Veronika Savnik) Urša Cankar Soares (foto: Veronika Savnik)

"Že majhne spremembe zakonov rešujejo življenja, tudi če splav še ni povsem prepovedan. Podpiram spremembo zakonodaje, ki bo šla v smer reševanja življenj. Želim si, da bi ustvarili take pogoje v Sloveniji, da splav ženskam ne bo prva misel, tudi če bo v stiski. Želim si, da bi ustvarili tako družbo, da se bo ženska, tudi če se znajde v nosečnosti v stiski lahko zanesla na družbo, državo in družino, da ji bo pomagala in se samozavestno odločila za otroka. Samo s tem, da bi ustvarili tako klimo, da bi se ženska počutila varno, tudi če zanosi nenačrtovano, bi rešili vsaj 80 % otrok, ki so danes splavljeni," v pogovoru za spletni portal Domovina.je pove koordinatorka Pohoda za življenje 2020 Urša Cankar Soares, ki upa, da bo sporočilo pomena zaščite življenja od spočetja do naravne smrti tudi prek Pohoda za življenje našlo pot v svet.

 

VEČ TUKAJ. 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.