Italijanski premier Giuseppe Conte: Ni druge možnosti, kot da ukrepe podaljšamo tudi po 3. aprilu #koronavirus

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Giuseppe Conte (foto: Twitter) Giuseppe Conte (foto: Twitter)

 Italijanski premier Giuseppe Conte je napovedal, da bodo karanteno in druge ukrepe v Italiji, ki so jih uvedli zaradi epidemije novega koronavirusa in bi se morali izteči 3. aprila, podaljšali.

 

"Ni druge možnosti, kot da ukrepe, ki smo jih sprejeli in ki so za seboj potegnili zaprtje velikega dela podjetij, dejavnosti posameznikov kot tudi delovanje šol, podaljšamo tudi po 3. aprilu," je v pogovoru za časnik Corriere della Sera dejal Conte.

"Izognili smo se kolapsu sistema, omejevalni ukrepi delujejo, jasno pa je, da se v času, ko pričakujemo vrhunec in se bo v prihodnjih dneh, tako upamo, število okužb začelo zmanjševati, vsaj za odstotek, ne bomo mogli takoj vrniti v običajno življenje," je dejal.

Conte je dejal, da podpira župane, ki so se odločili za zaprtje javnih parkov, saj je nesprejemljivo, da se ljudje tam zbirajo.

V Italiji je zaradi epidemije samo od torka do srede zvečer umrlo 475 ljudi, kar je največ v enem dnevu doslej. Skupaj je umrlo že več kot 3000 ljudi.

V Italiji, žarišču novega koronavirusa v Evropi, karantena za vso državo velja od 10. marca. Odhod od doma je dovoljen samo zaradi poslovnih ali nujnih razlogov ter kratkih nakupov osnovnih življenjskih potrebščin. Zaprti so bari, lokali in večina trgovin. Državljani imajo še vedno dostop do lekarn, pošt in trgovin z življenjskimi potrebščinami.

Oblasti so ustavile nočne železniške povezave med severom in jugom države, močno so omejili letalski promet, številna letališča so zaprta. Prekinili so tudi letalske in trajektne povezave med Sardinijo in celinsko Italijo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.