Iranski režim ne odneha: v Iraku nov raketni napad na ameriško vojsko

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Vojaško letalsko oporišče Tadži v Iraku, kjer je nameščena tudi ameriška vojska, je bilo v torek tarča raketnega napada. Iraška vojska je sporočila, da v obstreljevanju z raketami v tem oporišču, ki je kakih 30 kilometrov severno od Bagdada, ni bilo poškodovanih.

 

Tudi tiskovni predstavnik tam nameščenih sil mednarodne koalicije za boj proti Islamski državi Myles Caggins je sporočil, da je bil napad manjšega obsega in da koalicijske sile niso bile prizadete, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odkar je Iran minulo sredo z raketami obstreljeval dve bazi ameriških in koalicijskih sil v Iraku, je bilo na vojaške baze v državi izstreljenih že več raket. Oblasti sumijo, da za njimi stojijo šiitske milice, ki so povezane z Iranom in želijo doseči umik ZDA iz Iraka.

Raketni napadi minulo sredo so bili povračilni ukrep po ameriški likvidaciji iranskega generala Kasema Solejmanija blizu Bagdada. Med napadenima je bila takrat tudi baza v Erbilu na severu Iraka, v kateri so bili nastanjeni slovenski vojaki, ki sodelujejo v operaciji Neomajna odločenost koalicijskih sil.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.