Hillary Clinton tudi v drugo v spopad s Trumpom - vsaj tako napoveduje nekdanji Trumpov svetovalec Steve Bannon

  • Napisal  Eva Poljanc / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Se bo vrnila v tekmo? (foto: epa) Se bo vrnila v tekmo? (foto: epa)

Demokrati so pripravljeni ponovno kandidirati Hillary Clinton za predsednico ZDA namesto zdajšnjega prvaka Josepha R. Bidna, je v ponedeljek izjavil Stephen K. Bannon, nekdanji svetovalec predsednika Trumpa.

 

Steve Bannon, nekdanji glavni strateg Donalda Trumpa, je med televizijskim intervjujem trdil, da bodo demokrati R. Bidna odstranili kot svoje volilno orožje in da bi poražena predsedniška kandidatka Hillary Clinton leta 2020 lahko znova nastopila kot predsedniška kandidatka demokratov.

71-letna Clintonova se je v letih 2008 in 2016 kot demokratka neuspešno potegovala za Belo hišo in je za predsedniško tekmo leta 2020 sicer izključila kandidaturo. Čeprav je večkrat izjavila, da ne bo več kandidirala, se je v zakulisju očitno, po daljšem premisleku, odločila nasprotno. Bannon je kot možna ‘nadomestka’ za Bidna opozoril na Elizabeth Warren in milijarderja Michaela Bloomberga.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.