Grški parlament izrekel zaupnico socialističnemu premierju Ciprasu

foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Grški parlament v Atenah je nocoj izglasoval zaupnico premierju Aleksisu Ciprasu. Podporo predsedniku vlade je izreklo 153 poslancev, odreklo pa mu jo je 136, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Konservativna opozicija je sicer sprva zahtevala glasovanje o nezaupnici enemu od ministrov, a je Cipras potem zahteval glasovanje o zaupnici njemu.

Celotna zadeva je sicer povezana s predvolilno kampanjo pred volitvami v Evropski parlament 26. maja, pa tudi pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami, ki jih bodo morali v helenski republiki izvesti najkasneje do sredine oktobra, še navaja dpa.

Cipras je v razpravi izpostavljal, da je Grčija pod njegovim vodstvom uspešno izšla iz najhujše finančne krize, v kateri se je znašla država. Vodja konservativne opozicije Kiriakos Micotakis pa mu je na drugi strani ugovarjal, da je z visoko obdavčitvijo preveč obremenil grški srednji razred in gospodarstvo, ki praktično ne dosega nobene rasti.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.