Grčijo po požarih prizadele poplave

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Poplave v Grčiji (foto: Twitter) Poplave v Grčiji (foto: Twitter)

Grčijo, kjer so po več dneh pogasili katastrofalne požare v okolici Aten, je danes prizadelo močno deževje s poplavami. Najhuje je v predmestjih na severu grške prestolnice ter na otoku Tasos in polotoku Halkidiki vzhodno od Soluna, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

V atenskih predmestjih Kifisia in Nea Eritrea so se zaradi neurja ulice spremenile v reke. Policija je zaprla več poplavljenih cest, voznike pa pozvala, naj se izogibajo poplavljenim območjem.

Atenski gasilci so danes prejeli že najmanj 140 klicev na pomoč od ljudi, ki so ostali ujeti v avtomobilih ali jim je voda poplavila domove in poslovne prostore.

Dežuje tudi v letovišču Mati 40 kilometrov severovzhodno od Aten, kjer so obsežni gozdni požari pred dnevi zahtevali več deset življenj.

Neurja so prizadela tudi otok Tasos na vzhodu Grčije. Po navedbah srbskih turistov na območju, ki jih povzema srbska tiskovna agencija Tanjug, so se zaradi obilnega deževja številne ulice spremenile v potoke in niso prevozne.

Več cest je neprevoznih tudi na polotoku Halkidiki, kjer dežuje že več dni, poroča Tanjug.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.