Grčija: V migrantskem kampu na Lesbosu napadi z nožem Izpostavljeno

  • Napisal  vir: voiceofeurope.com
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Migranti, ki pristajajo na Lesbosu, simbolično / vir: Twitter Migranti, ki pristajajo na Lesbosu, simbolično / vir: Twitter

Policija na grškem otoku Lesvos je aretirala afganistanskega moškega v migrantskem taboru Moria, potem ko je zabodel kolega afganistanskega prosilca za azil.

 

Po podatkih policije je bila 21-letna žrtev po pretepu noža s sopotnikom, starim 18 let, ki so ga v soboto zvečer prijeli v policijski pripor, odpeljali na oddelek intenzivne nege v bolnišnici Mytilini. To je bil že drugi napad z nožem, ki se je v taborišču zgodil v 24 urah.

V petek popoldne je 23-letno Afganistanko v migrantskem taboru Moria do smrti zabodla druga afganistanska ženska, prav tako stara 23 let. Potem ko je sprva po umoru pobegnila v gore, je bila morilka kmalu zatem aretirana. Trenutno jo pridržujejo na policijski postaji Mytilene. Letos je bilo do zdaj umorjenih pet migrantov, medtem ko je bilo deset drugih hospitaliziranih - vsi zaradi napadov z noži - v taborišču Moria. Dva morilca sta še vedno na begu.

Več preberite na POVEZAVI.

nazaj na vrh