Grčija: Turške oborožene sile zajele žep grškega teritorija Izpostavljeno

  • Napisal  vir: voiceofeurope.com
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Turška vojska / shutterstock Turška vojska / shutterstock

Grške oborožene sile poročajo, da so turški vojaki in policija trajno zasedli žep grškega ozemlja vzdolž njihove skupne meje ob očitnem neupoštevanju suverenosti Grčije in Evropske unije. Žep leži na reki Evros, ki teče ob meji, v regiji Feres. Nedvomno je del Grčije - tudi Google Maps jasno označuje to območje, na katerem so se ustavili Turki, kot grško ozemlje.

Do tega je prišlo medtem, ko se grške obmejne sile, ki jim pomagajo policisti in vojaki iz številnih držav Evropske unije, borijo z novim valom ilegalnih migrantov, ki ponoči pogosto s pomočjo turškega osebja poskušajo prečkati mejo. Turški predsednik, Recep Erdoğan, je februarja napovedal, da njegova država ne bo več ustavljala migrantov, ki poskušajo vstopiti v Grčijo z ozemlja njihove države, torej Turčije.

Več lahko preberete na POVEZAVI.

 

 

 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.