George Soros na bojnem pohodu – Na Madžare sedaj pritiska preko nemških lobistov Izpostavljeno

  • Napisal  vir: nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
George Soros. George Soros. Vir: Twitter

Vodja Sorosove humanitarne organizacije je opisal, kako za zaprtimi vrati v Nemčiji lobirajo z namenom, da bi vlada Angele Merkel Madžarsko prisilila v opustitev zakona, ki od dobrodelnih organizacij v državi zahteva več transparentnosti glede financiranja.

Vodja Civil Liberties Union for Europe Balázs Dénes, ki ga financira Open Society Foundations (OSF) Georga Sorosa, je v posnetku, ki so ga objavili pri The Jerusalem Post, opisal, kako njihova nevladna organizacija lobira v Nemčiji z namenom, da bi izvajala pritisk na Madžarsko. Georgu Sorosu in njegovim lakajem gre v nos dejstvo, da novi madžarski zakon od nevladnih organizacij zahteva višjo raven transparentnosti, saj morajo razkriti svoje vire financiranja iz tujine.

V pogovoru, ki naj bi po vsem sodeč ostal za zaprtimi vrati, je Dénes po poročanju Breitbarta povedal, da lobiranje v glavnem poteka v pisarni nemškega zunanjega ministra, ki je tako kot njegov predhodnik član levičarske SPD. “Glavni razlog, zakaj me je pred petimi leti OSF izbral, je bilo spoznanje, da v Evropi ni skupine za človekove pravice, ki je sposobna upravljati z EU,” je dodal.

Sorosove lovke sežejo daleč

Dénes je ravno tako nakazal, da bi lahko pripravili tudi velikane nemške industrije, da pritisnejo na Madžare. “Zaradi nemških investitorjev in nemških podjetij je Nemčija pomeben dejavnik na Madžarskem. Tako da če nemški zunanji minister nekaj želi, ima vsa sredstva.” Dénes je poimensko navedel Audi, Bosch ter Mercedes, ki na Madžarskem zaposlujejo 35 tisoč ljudi.

“Iz članka je razvidno, da želijo nevladne organizacije preprečiti sprejetje zakonov, ki bi jim preprečevali prikrivanje financiranja iz tujine,” je povedal madžarski zunanji minister Péter Szijjártó in dodal, da bo madžarska vlada jeruzalemski medij, ki je prvi objavil zgodbo, zaprosila za kopijo posnetka.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.