Francoski zdravniki, ki so na koncu z močmi, od vlade zahtevajo, da na ulice pošlje vojsko Izpostavljeno

Bolnišnica Avicenne. (Slika: L’hôpital Avicenne) Bolnišnica Avicenne. (Slika: L’hôpital Avicenne)

»Na ulicah potrebujemo vojsko. To ni več mogoče. Prebivalci ne spoštujejo samoizolacije, mi pa nimamo več postelj za nove bolnike,« je dejal Stéphane Gaudry, zdravnik intenzivne nege v bolnišnici Avicenne (Bobigny) in Jean-Verdier (Bondy) v Seine-Saint-Denisu, poroča portal Valeurs.

Gaudry pravi, da bolnišnično osebje živi v pravem peklu. »Vsak nov dan je nov podvig,« poudarja in doda, da se soočajo s pomanjkanjem respiratorjev.

Kot glavni vzrok za porast števila okuženih navaja neupoštevanje pravil o samoizolaciji oziroma brezbrižneže, ki menijo, da se ne morejo okužiti.

»To se mora nehati, ljudje se na poti ven med seboj pobijajo,« nadaljuje. Koronavirus prizadane vse in ta kriza bo puistoila za seboj psihične posledice na ljudeh,« še poudari Stéphane Gaudry.

V soboto zvečer je bilo v Franciji zabeleženih 2.314 smrtnih primerov, okuženih je skoraj 40 tisoč ljudi.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.