fbpx

Dr. Ivan Štuhec: Primerjava protestov v Ljubljani s tistimi v Minsku je povsem neumestna

foto: STA foto: STA

Dr. Ivan Štuhec, moralni teolog, publicist in komentator:

"Lukašenko je nepretrgano na oblasti že tretje desetletje. Janša z vsemi prekinitvami ne spravi skupaj niti deset let. Lukašenko pošilja nad protestnike policijo in grozi z orožjem ter vsakokrat zapre nekaj sto protestnikov. Janševa in Hojsova policija še ni potegnila pendreka niti ni nikogar zaprla. Lukašenko si je poiskal zaveznika v Putinu, drugem velikem oligarhu. Janša išče svoje zaveznike med voditelji srednje- in vzhodnoevropskih držav, ki so vsi bili izvoljeni na demokratičnih volitvah.

Protestniki v Belorusiji vedo, zakaj protestirajo, v nasprotju z ljubljanskimi, ki imajo na vsakem protestu drugo idejo, ko pa novinarji komu pomolijo mikrofon pred usta, vsak od njih pripoveduje drugačne nebulozne razloge, zakaj je tam. Njihov edini skupni imenovalec je v bistvu antijanševstvo, ki se sistematično gradi v slovenskem medijskem prostoru."

Vir: Časnik.si

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.