Donald Trump razkril, kako je Twitter iz nevtralne javne platforma postal urednik s stališčem

  • Napisal  Ivan Šokić / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Pri Twitterju so se odločili, da padejo na lastni meč. Potem, ko je ameriški predsednik Donald Trump objavil sprejetje izvršnega ukaza, ki socialnim omrežjem nalaga spoštovanje svobode govora, v kolikor želijo uživati zaščite, ki so drugače rezervirane za javne forume, so predsednikov tvit, v katerem je opozoril, da bo v Minneapolis, kjer trenutno potekajo črnski izgredi, ki naj bi jih sprožila smrt Georga Floyda, poslal nacionalno gardo, da naredi red, označili za razpihovanje sovraštva.

 

Ameriški predsednik Donald Trump je pred kratkim izdal dekret, na podlagi katerega bi velika spletna družbena omrežja, kot so na primer Twitter ali Facebook, izgubila pravno zaščito, ki pripada javnim forumom.

“Trenutno so socialni spletni velikani, kot na primer Twitter, zaradi dejstva, da so nevtralne platforme, deležni ogromne zaščite,” je bil kritičen Trump. “Vendar niso nevtralni, ampak uredniki s stališčem. Dekret poziva k sprejemu novih predpisov v skladu s členom 230. zakona o komunikacijah, zaradi katerega omenjeni medijske družbe zaradi cenzure ali drugih dejavnosti, ne bodo več zaščitene.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.