Del Trumpove letne plače tokrat za obnovo infrastrukture ZDA

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Donald Trump bo del dohodka namenil za infrastrukturo. (foto: Gage Skidmore / Wikipedia) Donald Trump bo del dohodka namenil za infrastrukturo. (foto: Gage Skidmore / Wikipedia)

Ameriški predsednik Donald Trump je svojo plačo iz zadnjega četrtletja lanskega leta v torek namenil ministrstvu za transport in sicer za program obnove infrastrukture ZDA. Trump na leto zasluži okoli 400.000 dolarjev, kar na četrtletje znese okoli 100.000 dolarjev.

 

Ček je prevzela pristojna ministrica ZDA Elaine Chao, ki je ob tej priložnosti poudarila pomen obnove ameriške infrastrukture. Trump je pred kratkim razgrnil načrt porabe za obnovo, ki v desetih letih predvideva 200 milijard iz zveznega proračuna, kar naj bi vzpodbudilo zvezne države in lokalne skupnosti, da skupaj z zasebnim sektorjem sprožijo še 1300 milijard investicij.

Milijarder Trump je že pred nastopom položaja dejal, da bo delal zastonj, kar pa ni mogoče. Namesto, da bi prejemal simbolični dolar plače se je nato odločil, da bo vlagal v lastno vlado. Zaslužek iz prvega trimesečja je tako namenil nacionalni službi za parke, drugih 100.000 dolarjev je dobilo ministrstvo za izobraževanje, tretjih sto tisočakov pa ministrstvo za zdravstvo za boj proti epidemiji uživanja sredstev proti bolečinam in mamil.

nazaj na vrh