Belgija: Število migrantov se je v Gentu v štirih letih podvojilo Izpostavljeno

  • Napisal  vir: voiceofeurope.com
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Foto: shutterstock Foto: shutterstock

Po zadnjih poročilih se je v drugem najbolj naseljenem belgijskem mestu število migrantov v zadnjih štirih letih skoraj podvojilo.

V mestu Gent v vzhodni Flandriji je zdaj več kot 3.000 prosilcev za azil - med katerimi so večinoma moški - ki prihajajo predvsem iz Afganistana, Sirije in Somalije, poroča flamski časnik Het Nieuwsblad. Šestdeset odstotkov od 3.000 migrantov naj bi bilo pripadnikov omenjenih narodov, več kot tri četrtine jih je moških.

Kljub temu, da so mestne zmogljivosti za azil napolnjene do konca, Rudy Coddens, lokalni mestni funkcionar, trdi, da je skupnost kos nalogi in da je nasprotovanja državljanov malo oziroma nič. „Številke, o katerih govorimo, niso visoke v primerjavi s celotnim prilivom migrantov v Belgijo, "je dodal.

Toda v zadnjih nekaj mesecih je bilo v Belgiji več grozovitih napadov migrantov tako na mlajše kot na starejše prebivalce. Oktobra je bil 15-letni deček hospitaliziran s hudimi poškodbami, potem ko ga je v občini Kalmthout v Antwerpnu hudo pretepla skupina migrantov. Le nekaj dni kasneje v antwerpnski bolnišnici umrla 88-letna ženska, potem ko ji je v Raapstraatu migrant prerezal vrat.

Več preberite TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.