Ameriški predsednik Donald Trump se odziva na napade demokratov: “To ni poziv k odpoklicu z oblasti, to je državni udar!”

  • Napisal  Ivan Šokić / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Michael Vadon / Wikipedia foto: Michael Vadon / Wikipedia

V ZDA se dnevnopolitično dogajanje že nekaj dni vrti okoli poziva k odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Trumpa, ki so ga želeli doseči demokrati zaradi domnevnih “spornosti” v predsednikovem telefonskem pogovoru z ukrajinskim predsednikom Zelenskim v zvezi s koruptivnostjo sina nekdanjega podpredsednika Bidna. Trump je poskus demokratov označil za državni udar.

 

Ko so zaradi trditev neznanega vira, da naj bi ameriški predsednik Donald Trump vršil pritisk na novega ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, naj uvede preiskavo proti sinu nekdanjega podpredsednika Joeja Bidna, demokrati pozivali k odpoklicu z oblasti (t. i. impeachment), je postalo jasno, da gre za samo še eno nekontroverzo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.