(VIDEO) Tresel se je cel Pjongčang. Poglejte, kako so zmagoviti ruski hokejisti prepevali himno!

Rusi so si pomagali kar sami... (foto: Wikipedia) Rusi so si pomagali kar sami... (foto: Wikipedia)

Ruski hokejisti so zlato medalje na olimpijskih igrah v Pjongčangu proslavili s petjem ruske državne himne, ki je uradno ni smelo biti zaradi suspenza Rusije s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja.

 

Po poročanju hrvaškega portala Index so Rusi na vso grlo zapeli svojo himno, kar so najavili že pred samim hokejskim finalom, v katerem so v dramatični končnici premagali Nemce s 4:3.

»Mi vemo, kaj bomo naredili, če zmagamo. Nam lahko kdo prepreči veselje in nacionalni ponos?« je pred tekmo dejala ruska zvezdnica Ilja Kovaljčuk, ko so jo vprašali, ali bodo ruski hokejisti zapeli himno, če bodo osvojili zlato, in s tem prekršili sankcije MOK.

Ruski olimpijski komite je bil suspendiran zaradi sistematičnega dopinga ruskih športnikov pred štirimi leti na olimpijskih igrah v Sočiju, vendar pa je MOK dopustil nastop 168 ruskih športnikov v Pjongčangu, seveda brez nacionalnih simbolov in državne himne. Zato ni bilo niti ruske zastave na otvoritvi, niti na zaključni slovesnosti.

Posnetek himne si lahko ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.