Tudi švicarske ure niso več točne! Izidi smuka v Crans Montani zaradi težav z merjenjem časa tri dni po tekmi spremenjeni

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Fraza "točen kot švicarska ura" po težavah v Crans Montani ni več resnična... (foto: Denise Hastert / Wikipedia) Fraza "točen kot švicarska ura" po težavah v Crans Montani ni več resnična... (foto: Denise Hastert / Wikipedia)

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sporočila, da je spremenila izide smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani, ki je bil 23. februarja. Takrat so imeli organizatorji tekme v Švici veliko težav z merjenjem časa, ki za štiri tekmovalke ni bil izmerjen elektronsko. Zanje so uporabili rezervno ročno merjenje, kjer pa je prišlo do napak.

 

Po pregledih posnetkov in zabeleženih časov so pri Jasmine Flury, Joani Hählen, Priski Nufer in Lari Gut Behrami nato uporabili korekcijski faktor 0,13 sekunde

Švicarka Lara Gut Behrami je s tretjega mesta nazadovala na šesto (+0,71), na drugo pa se je s četrtega povzpela Avstrijka Nicole Schmidhofer, na zmagovalni se je s petega na tretje mesto povzpela Švicarka Corinne Suter (+0,59).

Zmagovalka je ostala Italijanka Sofia Goggia, tudi njena prednost pred drugouvrščeno je ostala 0,52 sekunde. Z drugega je na četrto mesto nazadovala Švicarka Joana Hählen (+0,61), Avstrijka Stephanie Venier je pridobila eno mesto in se s šestega povzpela na peto.

Tekmo so poleg padcev Ilke Štuhec, ki je že končala sezono, in Francozinje Tiffany Gauthier, zaznamovale še velike težave švicarskih organizatorjev s sistemom merjenja časa, zaradi česar je bilo več prekinitev. Zamenjali so tudi fotocelice na ciljni črti, a težav niso povsem odpravili.

Fis in uradni časomerilec Swiss Timing sta v uradni izjavi zapisala tudi opravičilo tekmovalkam, ekipam, medijem in javnosti.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.