Portal Domovina: Jedrna država, h kateri Slovenijo usmerjajo leve vlade, je Rusija

foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Uredništvo portala Domovina.je komentira napade na zunanjepolitično usmeritev sedanje vlade in primerja usmeritev s tisto, ki jo je imela prejšnja vlada:

 

"Proti »jedrnim državam« EU je Slovenija pod levimi vladami delovala tudi, ko je velik del članic EU za začasnega predsednika Venezuele priznal Juana Guaidoja, Slovenija pa je oklevala pri podpori vladavini prava. Takrat je bila odločno proti tudi Levica. Ko sta bila v Angliji zastrupljena ruski vohun Sergej Skripal in njegova hči Julija je velik del »jedrnih držav« EU izgnalo ruske diplomate, prorusko usmerjena Slovenija pa tega ni storila. V SD (oz njegovemu podmladku) so še desetletje po vstopu Slovenije v Nato temu nasprotovali, za izstop iz zveze Nato pa je vseskozi tudi stranka Levica.

Ob razpravi o odmiku Slovenije od jedrnih držav EU postane jasno, da se je Slovenija komaj dobro začela približevati sploh katerikoli evropski državi, sploh začela izvajati koherentno zunanjo politiko, skladno s svojo strategijo in bo z aktivnim delovanjem na tem področju lahko upešno izpeljala tudi predsedovanje Svetu EU."

Vir: Domovina

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.