Norveški smučarski veteran Svindal po svetovnem prvenstvu v Aareju napovedal konec kariere

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Veteran se poslavlja. (foto: Kevin Pedraja / Wikipedia) Veteran se poslavlja. (foto: Kevin Pedraja / Wikipedia)

Olimpijski prvak v smuku Norvežan Aksel Lund Svindal bo februarja po svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v švedskem Aareju končal kariero. Šestintridesetletni norveški zvezdnik je v soboto zvečer na slovesni prireditvi VIP ob robu tekem v Kitzbühlu dejal, da bodo dirke na SP njegove zadnje tekme kariere.

 

"Tekme na SP bodo moje zadnje," je dejal Svindal, po poročanju avstrijskega časnika Kleinen Zeitung je prejel stoječe ovacije gostov na prireditvi.

Svindal je z dvema olimpijskima zmagama, petimi naslovi svetovnega prvaka, eno skupno zmago v svetovnem pokalu ter desetimi kristalnimi globusu za zmage v smuku, superveleslalomu, veleslalomu in kombinaciji eden najuspešnejših alpskih smučarjev v zgodovini.

V svetovnem pokalu ima 36 zmag, 80-krat pa je stal na zmagovalnem odru. Le zmaga v smuku na slovitem Streifu se mu je vedno izmaknila iz rok, tekme ta konec tedna je zaradi bolečin izpustil. Za razliko od smuka pa je v Kitzbühlu dvakrat osvojil superveleslalom.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.