Letošnja zmagovalka Wimbledona potrdila nastop v Sydneyju

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Andrés Nieto Porras/Wikimedia Commons; CC BY-SA 2.0

Nemka Angelique Kerber je pred dnevi po zmagi nad Američanko Sereno Williams osvojila sloviti teniški turnir v Wimbledonu, danes pa je potrdila, da bo v začetku prihodnjega leta nastopila na turnirju v Sydneyju, ki je nekakšna generalka pred odprtim prvenstvom Avstralije v Melbournu.

Nemka je lani slavila na turnirju v Sydneyju, potem ko je v velikem finalu premagala domačinko Ashleigh Barty, prihodnje leto pa bo ta turnir na sporedu med 6. in 12. januarjem. Turnir za grand slam v Melbournu se bo začel dva dni pozneje.

Tridesetletna Nemka poljskih korenin je doslej osvojila 12 turnirjev WTA, v svoji zbirki pa ima tudi tri končne zmage na turnirjih za grand slam. V letu 2016 je slavila na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, letos pa v Wimbledonu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.