(IZJAVA DNEVA) Tamara Griesser Pečar: Seveda to, kar dela ruski predsednik Putin, ni nič novega, nadaljuje ustaljeno prakso iz komunističnega režima.

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Tamara Griesser Pečar (foto: Polona Avanzo) Tamara Griesser Pečar (foto: Polona Avanzo)

"Seveda to, kar dela ruski predsednik Putin, ni nič novega, nadaljuje ustaljeno prakso iz komunističnega režima. V času stalinizma ni bilo v Sovjetski zvezi nič nenavadnega, če je uradni prikaz dogodkov sledil trenutni politični situaciji, kar pomeni, da se je sproti spreminjal. Tisti trenutek, ko je nekdo padel v nemilost in bil odstranjen, je naenkrat izginil iz prikazov določenih dogodkov. Šli so celo tako daleč, da so spreminjali fotografije. Iz njih so zbrisali neljube obraze, pojavljali pa so se novi, ki so pred tem bili zamolčani. Analogno so se spreminjali tudi prikazi dogodkov v medijih, v publikacijah itn.," je za Časnik.si zapisala zgodovinarka dr. Tamara Griesser Pečar.

 

Vir: Časnik.si

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.