4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Hrvaški mediji o Aleksandru Čeferinu: “Robin Hood” iz Uefe služi bajne vsote, v času pandemije pa se je njegova plača povečala za skoraj pol milijona evrov!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Hrvaški mediji razkrivajo, da predsednik UEFE Aleksander Čeferin, ki se je zadnje dni sicer izjemno izkazal s svojim samopromocijskim zavajanjem glede delovanja aktualne vlade na največji komercialni televiziji POP TV, služi mastne denarce. V času pandemije naj bi se njegova plača celo povečala za skoraj pol milijona evrov. 

V javnost prihajajo podatki o bajnih zaslužkih predsednika UEFE Aleksandra Čeferina, ki presegajo pričakovanja mnogih. Zahteve po razkritju, so se med drugim pojavile tudi s strani pripadnikov Super Lige, zlasti njenega predsednika Florentina Pereza. Kot smo lahko videli, se je Čeferin izredno uspešno lotil problema po imenu Super Liga in upornike v zgolj dveh dneh vrnil tja, kamor spadajo, torej pod okrilje UEFE, kar je povsem razumljivo, saj za svoje delo prejema bajne vsote, poroča Dnevno.

Priča smo naraščanju vrednosti nogometnih klubov v primerjavi z obdobjem izpred pandemije. Edini, katerih plače se zmanjšujejo, so nogometaši sami in klubski delavci oziroma zaposleni v nogometnih organizacijah. Tako je preiskovalni portal “Calcio & finanza” odkril, da je Čeferinova letna plača znašala 2,2 milijona evrov, kar je 450 tisoč evrov več od plače, ki jo je prejel leta 2019. Vendar pa je UEFA v času koronakrize znižala plače članom izvršnega odbora za 20 odstotkov in domnevamo, da so vpliv krone na svojih žepih občutili tudi nižji zaposleni v Hiši evropskega nogometa.

Dolgoletna ideja o novem nogometnem tekmovanju Super Liga je padla v vodo. Po dveh dneh hudih pritiskov medijev, navijačev, nekdanjih evropskih nogometnih legend in trenutnih trenerjev evropskih nogometnih velikanov je jasno, da Super Liga ne bo uresničena. Vse kaže, da si je predsednik Uefe Čeferin do sedaj rešil  kožo. A kot so nam zaupali viri iz Avstrije, je bil Čeferin močno vpleten v ustanavljanje tega tekmovanja, ki bi uničilo podobo evropskega in svetovnega nogometa. Pri tem so glavno vlogo odigrali njegovi balkanski sodelavci na Uefi, sam predsednik najmočnejše športne organizacije, arabski kapital iz Katarja in Združenih arabskih emiratov ter ameriški kapitalisti zbrani okrog JP Morgana.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine