Franc Bogovič: Pot do ogljične nevtralnosti EU mora biti pospremljena z obilico zdrave pameti in ne s histerijo ter populizmom!

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Franc Bogovič, evropski poslanec, nekdanji minister:

 

"Tako zeleni, liberalci in socialisti v Evropskem parlamentu, kot tudi številni ekološki aktivisti, na čelu z Greto Thunberg, ki je bila ta teden na turneji po evropskih institucijah, bodo prej ko slej morali začeti predlagati tudi realne rešitve za spopadanje s t. i. podnebno krizo, kot jo imenujejo sami, ne zgolj predlagati nerealnih ciljev, biti proti vsemu ter kritizirati vsega in vsakogar, ki opozarja na premišljen pristop k tem vprašanjem. Eno so visokoleteče besede, drugo pa so realni problemi, s katerimi se bo moralo soočiti gospodarstvo in družba v celoti. Odgovorna politika mora podati jasne odgovore na izjemno zapletena vprašanja prehoda v nizkoogljično družbo in predlagati takšne ukrepe, ki bodo vzdržni tako z vidika okolja, ekonomije in sociale."

Vir: Evropski parlament

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.