Duhovnik Aleksander Osojnik o levičarski dvoličnosti glede Brezij

Župnik v Grahovem Aleksander Osojnik Foto: Ljubo Vukelič Župnik v Grahovem Aleksander Osojnik Foto: Ljubo Vukelič

"45 let so komunisti Slovencem tupili v glavo, da je vera v Boga zasebna stvar. Zato potrebujemo naslednjih 45 let, da nam bo ta ideja počasi šla iz možganov. Iz tega sledi logičen sklep, da verski obred katere koli razsežnosti ne more biti javna prireditev.

Zato je biserna maša kardinala Rodeta na Brezjah na sam Veliki šmaren povsem v skladu s slovensko stvarnostjo in pametjo In se čudim vsem tistim, ki so se zgražali nad dejstvom, da je bilo navzočih 3000 vernikov, pa čeprav ob vprašljivih varnostnih ukrepih.

Obžalujem pa, da sta sredi julija v Cerknici civilna zaščita in župan prepovedala praznovanje zlate maše g. Lampeta v Cerknici. Torej, na Notranjskem očitno verski obred je javna prireditev. Še en dokaz več da v naši ljubi Sloveniji obstaja eno samo pravilo, namreč, da pravil ni.

Vsak dela kakor se mu zljubi in kakor se mu zahoče. Le da tistim tam spodaj se gleda pod prste, onim tam gori pa ne."

Aleksander (Sandi) Osojnik, župnik v Grahovem

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.