Dr. Drago Ocvirk: Prav krščanstvo je omogočilo, da se sedaj pljuva po njem - pri islamu pa to ni tako enostavno

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije
Dr. Drago Ocvirk, publicist, upokojeni univerzitetni profesor teologije in religiolog:
 
"Če poslanec /Primož/ Siter in njemu podobni pljuvajo po krščanstvu in kristjanih, je to zato, ker živi v civilizaciji, ki jo oblikuje krščanstvo, od 10. stoletja dalje pa njegova zahodna izvedba./.../  Pričakovati od islama, da bo posvojil sekularnost à la krščanstvo, pa naj se sekularnost še tako prikazuje kot nevtralno in neodvisno od krščanstva, je Sizifovo delo, ki pri veliki večini muslimanov zbuja odpor. Kaj večina njih misli o zahodni civilizaciji, ki jo imajo za krščansko, je znano. /.../ Tisti, ki prešerno pljuvajo po krščanstvu, dobro vedo, da se jim za to ne bo nič zgodilo."
 
Vir: Časnik
 
Pripis uredništva: V prispevku, od koder je bila vzeta ta izjava, je opisana tudi pozicija znamenitega časopisa Charles Hebdo, ki se je dnevno norčeval iz krščanstva, vendar brez večjih posledic.
nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.