Zaradi epidemije od ponedeljka dalje krčenje nenujnih storitev med drugim tudi v celjski bolnišnici

  • Napisal  Vane T. Costa
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Vane T. Costa foto: Vane T. Costa

Zaradi širjenja kapacitet za paciente s COVID-19, s ponedeljkom, 19. 10. 2020 začenjamo z zmanjševanjem programa nenujnih zdravstvenih storitev. To bo potekalo postopoma in selektivno.

 

Iz bolnišnice sporočajo, da bodo zaradi vedno večjih potreb po hospitalni obravnavi pacientov s COVID-19 v SB Celje v prihodnjih dneh zaradi neodložljivih potreb širili kapacitete za obravnavo teh pacientov, tako na navadnih bolniških posteljah kot tudi na intenzivnih bolniških posteljah. Zaradi reorganizacije bolnišnice pa bodo v skladu z odredbo Ministrstva za zdravje, s ponedeljkom, 19. oktobra 2020, začeli z zmanjševanjem izvajanja ne-nujnih zdravstvenih storitev. Zmanjševanje ne-nujnih zdravstvenih storitev bo potekalo postopoma in selektivno. Zaradi kratkega časovnega okvira, v katerem se organizacija našega dela v zadnjem mesecu spreminja, in omejenih kadrovskih resursov, o spremembi ne morejo posamezno obveščati vseh pacientov, ki imajo v prihodnjih dneh razpisane termine za obravnavo v bolnišnici. Zato do preklica takšnega načina velja, da bodo vse paciente, ki bodo obravnavo v Splošni bolnišnici Celje lahko opravili, osebno kontaktirali in povabili na pregled, diagnostiko ali poseg. Ti pacienti bodo prejeli navodila o terminu izvedbe.

Za vse ostale paciente, ki jih osebje bolnišnice ne bo kontaktiralo pa prosijo, da v bolnišnico ne prihajajo, navkljub že obstoječega vabila s terminom za obravnavo. S takšnim načinom dela so že pričeli, zato bodo o veljavnih terminih zagotovo obveščeni tudi pacienti, ki imajo termine v začetku prihodnjega tedna.

Za kakršno koli vprašanje kljub zgornji razlagi pa vsem pacientom, če bodo v dvomu, da svoje vprašanje skupaj s svojimi kontaktnimi podatki pošljejo na e-naslov: [email protected] celje.si in v roku 24 ur bodo prejeli odgovor, če bodo zdravstveno storitev lahko opravili.

Vse, ki bodo v prihodnjih dneh prihajali v bolnišnico, prosimo za spoštovanje navodil in odgovorno ravnanje, s katerim ščitijo tako sebe kot druge. O resnosti stanja v boju za reševanje ljudi ob tem ponovnem izbruhu ni treba zgubljati besed. Tudi živce, bi dodal. Verjeti je treba da je namen vseh vpletenih v delo na reševanju človeških življenj. Le s zaupanjem in razumevanjem, bodo vaše težave manjše, kljub resnosti vašega stanja. Pa srečnejši boste.

 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.