Vatikan z uradno športno ekipo Izpostavljeno

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ekipa bo uraden debut doživela 20. januarja na 10-kilometrskem teku v Rimu. (foto: Twitter) Ekipa bo uraden debut doživela 20. januarja na 10-kilometrskem teku v Rimu. (foto: Twitter)

Vatikan je danes predstavil svojo prvo uradno športno ekipo, skupino približno 60 tekačev, ki jo sestavljajo duhovniki, nune, člani papeške švicarske garde in drugi zaposleni v Vatikanu.

 

"Athletica Vaticana" je atletska zveza, del italijanskega olimpijskega komiteja, ki bi lahko v prihodnje sodelovala na mednarodnih športnih prireditvah.

"Naše sanje so, da vatikansko zastavo vidimo na odprtju in mimohodu držav na olimpijskih igrah," je dejal vodja ekipe, monsinjor Melchor Jose Sanchez de Toca y Alameda.

Na novinarski konferenci so se športniki predstavili v temnomodrih trenirkah, okrašenih z vatikanskim simbolom, prekrižanima ključema.

Sanchez je priznal, da te olimpijske sanje za zdaj niso najbolj realne, a "Athletica Vaticana" bi lahko sodelovala na tekmovanjih manjših držav ali sredozemskih igrah.

Ekipa bo uraden debut doživela 20. januarja na 10-kilometrskem teku v Rimu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.