Urednica oddaje Preverjeno na POP TV Alenka Arko ujeta na laži! Jure Brankovič priznal, da so mu izdali vir, ki je želel posredovati informacije, Arkova še kar zanika – ZNP je dejanje ostro obsodilo

  • Napisal  Lana Božič / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Facebook foto: Facebook

Poročali smo že o tem, kako so novinarji oddaje Preverjeno na POP TV izdali novinarski vir, ki je želel posredovati informacije o nepravilnostih pri zaračunavanju helikopterskih prevozov, ki jih opravi Slovenska vojska, ZZZS. Dejanje so obsodili tudi v upravnem odboru Združenja novinarjev in publicistov. “Takšno ravnanje novinarjev oddaje Preverjeno je nesprejemljivo,” so zapisali. Nedopustno je določene informacije, ki jih je novinarjem pripravljen zaupati vir, posredovati tretji osebi, kaj šele njegovemu delodajalcu; s tem je POP TV kršil novinarski kodeks, kar izjemno škodi novinarskemu poklicu.

 

Spomnimo, da se je vir tudi predstavil in navedel, da je zaposlen v UKC Ljubljana. Že uro zatem pa je do njega prišel vodja korporativne varnosti na UKC Ljubljana Matjaž Tavčar, mu prinesel kopijo dopisa, poslanega oddaji Preverjeno, in povedal, da je to dobil od vodje službe za stike z javnostmi na UKC Ljubljana Jureta Brankoviča, sicer nekdanjega novinarja POP TV, ki je zdaj v stranki LMŠ. Brankovič je tudi sam priznal, da so mu podatke posredovali.

Kdo prek odvetnikov toži POP TV, lahko preberete TUKAJ.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.