Tragedija: covid19 terjal tudi smrtno žrtev med slovenskimi duhovniki! Umrl je Franc Godec, dolgoletni župnik župnije Kranj-Primskovo

Franc Godec je letos dopolnil 40 let mašništva. (foto: FB profil) Franc Godec je letos dopolnil 40 let mašništva. (foto: FB profil)
Danes je ljubljanski nadškof Stanislav Zore na tiskovni konferenci povedal, da so med duhovniki zabeležili smrtni primer zaradi covid19.
 
Tednik Družina pa je malo prej na spletni strani objavil, da je za posledicami bolezni umrl Franc Godec, dolgoletni župnik župnije Kranj-Primskovo.
Leta 1953 rojeni Godec je tamkajšnjo župnijo vodil več kot tri desetletja – od Marijinega vnebovzetja leta 1988, ko je nasledil Božidarja Slapšaka. Pod Godcem je župnija leta 2015 praznovala 50-letnico obstoja, poroča Družina.
 
Franc Godec se je rodil v Žužemberku in tam obiskoval osnovno šolo, po gimnaziji v Ljubljani pa je odšel v bogoslovje. Novo mašo je obhajal leta 1980, nato pa kaplanoval v Ribnici (tri leta), Trebnjem (štiri leta) in Šentvidu nad Ljubljano (eno leto). »V življenjski dobi človeka je četrt stoletja res kar dolga doba. Toda če ne bi bil rad tukaj, ne bi bil toliko časa,« je ob 25-letnici služenja v župniji Kranj-Primskovo povedal v pogovoru za Gorenjski glas.
 
Letošnjega julija, na god farnih zavetnikov sv. Mohorja in Fortunata, je Franci Godec v podružnični cerkvi sv. Roka v rodnem Žužemberku obhajal zahvalno mašo za 40 let duhovniške službe. V pridigi se je zahvalil številnim duhovnikom na čelu s pokojnim nadškofom msgr. mag. Alojzijem Uranom, ki so ga podpirali na njegovi poti. S hvaležnostjo se je spomnil tudi staršev in svojcev, še posebej pokojne mame, ki ga je spremljala dolga leta, še poroča Družina.
nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.