Tožba proti nekdanji upravi Telekoma v primeru preplačila Najdi.si, čigar solastnik je bil tudi najbogatejši Slovenec Samo Login, spet na prvo stopnjo

  • Napisal  Vir: Nova24tv.si/ C.Š.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ustvarjalec in lastnik spletne aplikacije Talking Tom in nekdanji solastnik podjetja Najdi.si, Samo Login. Ustvarjalec in lastnik spletne aplikacije Talking Tom in nekdanji solastnik podjetja Najdi.si, Samo Login. foto: STA

Višje sodišče v Ljubljani je v primeru tožbe Telekoma Slovenije proti nekdanji upravi pod vodstvom Bojana Dremlja v zadevi Najdi.si ugodilo pritožbi Telekoma Slovenije, sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo sodišču prve stopnje v novo sojenje. Med lastniki podjetja Najdi.si je bil tudi najbogatejši Slovenec Samo Login, za nakupno ceno podjetja s strani Telekoma leta 2007 pa se sumi, da je bila močno preplačana, zaradi česar so že bile hišne preiskave. V preiskavah sta bila zajeta zgolj Sašo Stravs in Zvone Jagodic, kot največja lastnika. Zakaj torej ne tudi Samo Login, ki je bil tudi med lastniki in je po naših informacijah, poleg kupnine za delež v podjetju Najdi.si, dobil od Telekoma Slovenije tudi plačilo za programsko opremo, povezano s tem podjetjem?

Telekom Slovenije je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil, da je v ponedeljek prejel sklep višjega sodišča v Ljubljani z dne 15. februarja v primeru tožbe Telekoma zoper Bojana Dremlja, Dušana Mitiča, Filipa Ogrisa Martiča, Željka Puljića in Darjo Senico zaradi plačila 7,636 milijona evrov s pripadki. “Višje sodišče v Ljubljani je s predmetnim sklepom sklenilo, da se pritožbi Telekoma Slovenije ugodi, izpodbijana sodba razveljavi in zadeva vrne sodišču prve stopnje v novo sojenje,” so zapisali v sporočilu.

Okrožno sodišče v Ljubljani je maja 2016 v celoti zavrnilo tožbeni zahtevek Telekoma Slovenije ter družbi tudi naložilo, da mora toženim strankam in stranskim intervenientom tudi povrniti pravdne stroške. Družba nekdanjo upravo v tem primeru toži zaradi domnevno predragega nakupa podjetja Najdi.si, še poroča STA.


C. Š.

nazaj na vrh