7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

To je polmilijonska graščina šefa državnega Telekoma Rudolfa Skobeta

Predsednik uprave državnega operaterja Telekoma Slovenije je z državno plačo pravi nepremičninski mogotec. Lani je v ljubljanski soseski Dravlje postavil vilo s 360 kvadratnimi metri stanovanjske površine, ki je po oceni geodetske uprave vredna pol milijona evrov! Rudolf Skobe je nakup parcele in gradnjo dobesedno skeširal, saj na hiši ni vpisana nikakršna hipoteka.

Kar je pri 174 tisoč evrih bruto, neto mu ostane po odbitih davkih približno polovica tega, kolikor je zaslužil lani, silno nenavadno.

Posebej zato, ker se je Rudolf Skobe nedavno ločil od prve žene in skočil v nov zakon z bivšo uslužbenko Telekomovega medijskega podjetja Uršo Kastelic, danes že Skobe, ki ni več uslužbenka Telekoma, ampak je v državni službi na DUTB. Očetje na šoli, kamor vozi otroke iz nove, razširjene družine, pogosto vzdihujejo ob pogledu na povsem nov model največjega volvovega terenca XC90. Skobetova Urška ima takega z vso opremo, cena novega pa se giblje med 88 in 99 tisoč evri. Ali je služben, nismo preverjali.

In Rudolf Skobe ima poleg luksuzne sedemsobne vile na fotografijah, ki ima menda tudi savno, po nekaterih informacijah pa celo bazen, še hišo v Radomljah pri Ljubljani. Tam je tudi stalno prijavljen, hiša, zgrajena pred desetimi leti, pa je po oceni geodetske uprave vredna 195 tisoč evrov. Bivalnega prostora je 136 kvadratnih metrov. In tudi ta je postavljena na “keš”, nobene hipoteke, nobenih dolgov. Radomlje so sicer elitna soseska le streljaj iz Ljubljane, v bližini Arboretuma, kjer so tržne cene hiš veliko višje od Gursovih. V nepremičninskih oglasih beremo, da je hiša, sicer kakšnega pol desetletja starejša od Skobetove, naprodaj za pol milijona evrov. Torej je Rudolf Skobe dejansko nepremičninski milijonar!

 

Celoten članek preberite tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine