Televizija Nova24TV upihnila že drugo svečko na torti: Še naprej bomo predani službi resnice in razbijali medijsko enoumje!

Foto: Anja Geč Foto: Anja Geč

Pred dvema letoma je Nova24TV pričela z televizijskim oddajanem tekom širne Slovenije, s čimer so slovenska gospodinjstva dobila težko pričakovano alternativo, ki je doslej v slovenskem medijskem prostoru ni bilo. Kljub temu, da ob našem začetku ni manjkalo tistih, ki so nam napovedovali potop, pa mi z našo prodornostjo in pogumom vsak dan dokazujemo, da smo vpliven medij, ki nas ni mogoče utišati, čeprav si to nečaki in strici iz ozadja močno želijo.

Imenovanje stricev in nečakov z imeni in priimki, je vsekakor nekaj novega na slovenski medijski sceni, ki je podrejena močni cenzuri. Že v času migrantske krize smo dokazali, da nismo kot ostali mainstram mediji, ki so ekonomske migrante zmotno imenovali begunci, čeprav je med terminoma gromozanska razlika. Prav tako še danes brez dlake na jeziku poročamo o posledicah migrantske krize, ki so nastale po tem, ko so nenadzorovane horde ljudi prišle v Evropo in o terorističnih napadih, za katere pa mnogi mediji radi rečejo, da je šlo zgolj za nesrečo z avtomobilom na pločniku, ob tem pa je nekaj mimoidočih umrlo. Dejstvo je, da je v današnjem času največja nevarnost konflikta po II. svetovni vojni in pred tem si nikakor ni mogoče zatiskati oči.

Mnogi nam zaradi spreminjanja medijskega prostora očitajo, da smo predrzni, a mi se s to oznako nikakor ne strinjamo. Namreč mi zgolj sledimo svojemu sloganu: PRVI V SLUŽBI RESNICE! Vsako leto imamo tako vedno več izkušenj in tudi letos ko je naši torti že druga svečka ni nič drugače. Ker zagovarjamo dejstvo, da imajo državljanke in državljani Republike Slovenije pravico, da so informirani, kaj se dejansko dogaja za kulisami, in s tem namenom smo za bolj dinamično podajanje informacij v letu 2018 uvedli novo obogateno programsko shemo, ki je sodeč po komentarjih na portalu zelo pozitivno sprejeta.

Z letošnjim letom uvedli novo programsko shemo

Nova programska shema vam omogoča, da si lahko vsak dan ob 20.10 ogledate večerno oddajo (Zamolčano, Drugorazredni, Hobotnica, Aktualno, Objektiv, Beremo in Iz oči v oči), v novicah pa smo od zdaj naprej od ponedeljka do petka z vami v živo vsako uro, medtem ko so zvečer ob 19.30 na sporedu večerne novice. Od ponedeljka do četrtka si ob 21.05 lahko ogledate oddajo Tema dneva (Jure Ferjan, Aleksandra Jug, Aleksander Pozvek in Urška Vrečar) s klici v studio na telefonsko številko 090 77 94, kjer lahko gostom zastavite vprašanja oziroma pokomentirate aktualne družbenopolitične teme.

Poleg tega za vas pripravljamo povzetke najbolj odmevnih sej Državnega zbora RS v oddaji Pregled dogajanja iz Državnega zbora RS, ki jih za vas spremlja Tinkara Jecl. Čez dan pa je vsak dan večkrat na sporedu oddaja Časovni stroj, ki jo pripravlja Aleksander Rant in kjer razkrivamo, kaj vse se je na današnji dan zgodilo. Od ponedeljka do petka ob 22.35 in v soboto ter nedeljo ob 22.15 je na sporedu Dnevni dogodek, kjer predvajamo posnetke sej Državnega zbora RS, novinarskih konferenc, okroglih miz, koncertov, prireditev, proslav in drugih dogodkov.

Več o tem si preberite TUKAJ.

nazaj na vrh