(FOTO) Susan Pompeo v spremstvu Urške Bačovnik Janša med obiskom Ljubljane obiskala tudi ljubljansko stolnico

foto: Twitter foto: Twitter

Susan Pompeo, žena ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea, in žena slovenskega predsednika vlade, Urške Bačovnik Janša, sta se danes v okviru damskega programa sprehodili po središču Ljubljane, druženje pa sta zaključili na Bledu.

Obiskali sta tudi ljubljansko stolnico, kjer jo je sprejel ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. 

Škof Jamnik je gostjo seznanil z dolgo navzočnostjo krščanstva v Sloveniji že od rimskih časov naprej ter zgodovino ljubljanske škofije in stolnice. Susan Pompeo je med drugim zanimalo, kolikšen je delež katoličanov v slovenskem prebivalstvu. 

Nad stolnico je bila žena ameriškega zunanjega ministra po besedah škofa Jamnika navdušena. Še zlasti sta jo očarala oltarna angela, delo italijanskega kiparja Francesca Robbe. Susan Pompeo je posebej za Družino povedala, da v vsakem mestu, kamor potuje s svojim možem, obišče stolnico. »Ljubljanska stolnica je zame še posebej pomembna, ker je sveti Nikolaj zavetnik najinega sina Nicholasa. Slišala sem za stenske poslikave, freske in prekrasne podobe v stolnici, in nikakor me ni razočarala,« je dejala.

Več TUKAJ. 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.