Sodnika z udeležbo na predvolilnem shodu SD v navzkrižju z načeloma nepristranskosti in nezdružljivosti

  • Napisal  Andrej Žitnik/Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Foto: Twitter Foto: Twitter

Mariborska sodnika Matjaž Štok in Slavko Gazvoda, ki sta se med prvomajskimi prazniki udeležila predvolilnega shoda stranke SD in se slikala za promocijske objave stranke, sta prišla v navzkrižje s kodeksom sodniške etike, je ugotovila komisija sodnega sveta za etiko in integriteto.

Alenka Klemenčič, ki je po odredbi podpredsednice Komisije za etiko in integriteto Janje Roblek, predsednica je Nina Betetto, sporočila, “da je Komisija za etiko in integriteto na 24. seji 17. 6. 2019 sprejela načeno mnenje, da sodelovanje na javnem shodu, na katerem politična stranka promovira svoje kandidate za evropske poslance, in fotografiranje z njimi, ni v skladu z načeloma III (Nepristranskost) in VII (Nezdružljivost) Kodeksa sodniške etike.”

Sklep je podprlo 5 članov komisije, nihče ni bil proti.

Pri tem pa ne gre prezreti dejstva, da sta politična sodnika Štok in Gazvoda sodelovala v pregonu zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki je bil na preteklih lokalnih volitvah neposredni tekmec kandidatu SD Borisu Soviču, s katerim sta se sodnika zabavala na majskem shodu. Kaj vse sta podpisovala v pregonu Kanglerja, na povezavi.

Andrej Žitnik/Nova24TV

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.