Skoraj 80 odstotkov vprašanih prepričanih, da je nošenje maske koristno!

  • Napisal  Sara Bertoncelj / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Javnomnenjska anketa, ki jo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal je pokazala, da največ anketirancev meni, da so vladni ukrepi za zajezitev epidemije povsem ustrezni, velika večina pa tudi meni, da je nošenje zaščitnih mask koristno. Če bo enako velik delež ukrepe tudi dosledno izvajal, nam bo uspelo premagati drugi val virusa v krajšem času in z manj posledicami.

 

Bitke na družabnih omrežjih dajejo vtis, da nošenje zaščitnih mask Slovence deli na dva tabora. Na tiste, ki nošenje mask, ki so namenjene omejevanju širjenja koronavirusa podpirajo in na tiste, ki so odločno proti nošenju mask, saj to vidijo kot prisilo aktualne vlade. Na prvi pogled se zdi, da je posameznikov, ki so proti maskam kar veliko, a rezultati Parsifalove javnomnenjske raziskave kažejo, da so taki zgolj vokalna manjšina.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.