Se vendarle premika? Na zaporno kazen obsojen še tretji od migrantskih ugrabiteljev Mirka Moravca

  • Napisal  moja-dolenjska.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: moja-dolenjska.si foto: moja-dolenjska.si

Na novomeškem okrožnem sodišču je včeraj potekalo sojenje še tretjemu ugrabitelju 80-letnega Mirka Moravca iz Malega Nerajca v Beli krajini. Tudi tretji ugrabitelj je krivdo priznal, se Moravcu opravičil, sodišče pa je ugotovilo, da je star 26 let in ne manj kot 18, kot je Alžirec to sprva zatrjeval. Sodišče mu je prisodilo 21 mesecev zapora (tako, kot njegovima pajdašema).

 

Mirka Moravca so 8. maja 2019 migranti ugrabili v njegovem vinogradu, v Cerniku pri Malem Nerajcu, ga zvezali, mu ukradli ključe in ga v prtljažniku njegovega osebnega avtomobila več ur, večinoma po stranskih poteh, vozili skoraj do italijanske meje. Tam so se ustavili, Moravcu iz vozila ukradli še črno torbico, komplet preklopnih nožev in svetilko. Naredili so nekaj selfijev in odhiteli do Italije. Na srečo so Moravcu pred tem prerezali vrv na rokah, očitno srečni, da vidijo Italijo. Moravec se je nato lahko rešil in prišel do bližnje stanovanjske hiše. Akcija je nato hitro stekla, italijanski policisti so ugrabitelje prijeli in jih predali sežanskim policistom, ti pa so jih predali novomeškim policistom ter pravosodnim organom, pristali so v novomeškem priporu. Policisti so opravili tudi vse potrebne forenzične preiskave in s temi dokazali Moravčevo ugrabitev.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.