Podpredsednik prve demokratične skupščine Vane Gošnik za Demokracijo: RTV Slovenija krši zakone in s tem pogodbene obveznosti!

Vane Gošnik Vane Gošnik Matic Štojs Lomovšek/Demokracija

Pogovarjali smo se z nekdanjim poslancem Zelenih Slovenije Vanetom Gošnikom, ki se že nekaj časa bojuje z mlini na veter glede RTV-naročnine. V pogovoru nam je med drugim zaupal, da je glede neplačevanja RTV-prispevka dobil celo dopis ministra za kulturo Antona Peršaka z navodilom, da je dolžan plačevati RTV-prispevek.

Kako to, da ste se javno izpostavili v boju proti zaračunavanju RTV-naročnine?

Splošno znano dejstvo je, da RTV Slovenija ne spoštuje zavez, ki so zapisane v zakonu o RTV. Bom rekel po Cerarjevo: kaplja čez rob je padla na seji programskega sveta, ko so novinarji RTVS pozivali k umoru. Napis »smrt janšizmu« je poziv k ubijanju. Če kdo vidi v tem smrt ideologiji, bom rekel, da te ideologije ne poznam. Ni šlo za ideologijo, ampak za nosilce neke politične usmeritve. In to je bil uvod v vse to.

 

Menite, da se je po sedanji zakonodaji mogoče izogniti plačevanju RTV-naročnine?

Moj primer kaže, da je mogoče. Sam že dve leti ne plačujem RTV-prispevka. RTV mi pošilja izvršbe, vendar sem vložil pritožbo na upravo sodišče.

 

Celoten pogovor in članek o tem preberite v reviji Demokracija!

nazaj na vrh