Nekatere je zajela okoljska histerija: Mladina po pozivih k ukinitvi sveč na grobovih zdaj poziva še k zmanjšanju božične osvetlitve! Kaj bo naslednja ideja?

  • Napisal  vir: nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Nekatere je zajela okoljska histerija: Mladina po pozivih k ukinitvi sveč na grobovih zdaj poziva še k zmanjšanju božične osvetlitve! Kaj bo naslednja ideja?

Po tem, ko so pomagali v imenu podnebja pozivati ljudi k ukinitvi krščanske tradicije prižiganja sveč na grobovih, se je Mladina zdaj iz tega razloga spravila tudi na božično osvetlitev. Vse to, da bi s perfidnimi akcijami uničili krščansko tradicijo. Ob tem se lahko vprašamo, kdaj nameravajo tudi v imenu varovanja okolja sami ukiniti tedensko tiskano izdajo svoje revije, ki ne povzroča le ideološkega onesnaževanja, pač pa tudi okoljsko. Nekaj tisoč izvodov tedensko, kolikor so jih pripravljeni pokupiti javni zavodi, državna podjetja in razni državni uradi namreč letno pusti za seboj do 780 ton ogljikovega dioksida! Švedska aktivistka Greta bi bila zagotovo jezna na to skrajno levičarsko revijo.

 

Izrojena Mladina je svoje bralce zoper razburila. Tako kot so pred Dnevom vseh svetih v imenu zaščite podnebja pozivali k ukinitvi krščanske tradicije prižiganja sveč na grobovih, so se zdaj pred božičem spravili še nad božično osvetlitev, pri čemer uvodoma navajajo butasto raziskavo, ki jo je za dpa opravila družba YouGov, v njej pa je 57 odstotkov vprašanih odgovorilo, da bi bili pripravljeni zmanjšati uporabo božične osvetlitve: “Zmanjšanje uporabe božičnih lučk že letos podpira 12 odstotkov vprašanih, 23 odstotkov pa bi to storilo za enega prihodnjih božičev. 35 odstotkov se božičnim lučkam ne bi odpovedalo.”

Mladino moti praznična okrašenost Ljubljane
Medtem, ko mnogi meščani, obiskovalci pa tudi tuji turisti v decembrskem času v našem glavnem mestu Ljubljana ob trušču in ropotu trubačev in vonju po čevapčičih pogrešamo pravi božični duh, Mladino zmoti praznična osvetljenost Ljubljane. Pod sliko okrašenega Prešernovega trga so namreč zapisali: “V predbožičnem času je močno osvetljena tudi Ljubljana. Bi se bili Ljubljančani in obiskovalci slovenske prestolnice v prihodnje temu razkošju pripravljeni odpovedati?”

Foto: posnetek zaslona

Kdaj bo Mladina za zaščito podnebja prenehala izhajati v tiskani obliki?
Pri vsem tem se lahko vprašamo, kdaj bo Mladina, ki ne le, da Slovenijo onesnažuje ideološko, pač pa tudi okoljsko, prenehala izhajati v tiskani obliki. Raziskovalci so namreč na primeru tiskane izdaje revije National Geographic izračunali, da posamezen izvod tekom svojega življenjskega cikla za seboj pusti med 0,6 in 1 kilogramom ogljičnega odtisa. Naklada Mladine znaša skoraj 15 tisoč izvodov, kolikor so jo pač pripravljeni pokupiti javni zavodi, državna podjetja in razni državni uradi, na podlagi tega lahko izračunamo, da tedensko s tiskano izdajo Mladina povzroči za 15 ton ogljičnega odtisa, letno pa kar do 780 ton, kar ni tako malo. Natančne podatke seveda “ekološko osveščena” Mladina skriva, na spletni strani namreč ne najdemo trajnostnega poročila. Če že posiljujejo javnost z navodili, čemu vsemu naj se odpovemo v imenu varovanja okolja in podnebja, je skrajni čas, da ukinejo tiskano izdajo tudi sami. Da se ne bodo slučajno izgovorili, da ima zaslužek prednost pred podnebjem?!

Rok Krajnc

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.