Konflikt interesov – Möderndorfer dolžan NLB, a jo preiskuje

Möderndorfer dolžan NLB, a jo preiskuje Möderndorfer dolžan NLB, a jo preiskuje arhiv Demokracije

Zdajšnji poslanec Cerarjeve SMC, politična selivka Jani Möderndorfer, je kot predsednik preiskovalne komisije o Novi Ljubljanski banki (NLB) v hudem konfliktu interesov, takšnem, ki kliče po kriminalistični preiskavi in takojšnji razrešitvi.

Najbolj kontroverzni poslanec vseh časov že nekaj časa vodi preiskovalno komisijo o ugotavljanju domnevnega pranja denarja in financiranja terorizma, jedrske proliferacije in financiranja aktivnosti tujih obveščevalno-varnostnih služb v NLB, d.d., ter domnevnega pranja denarja v Novi KBM, d.d. To je komisija, ki je pravzaprav nepotrebna, saj se z bančnim kriminalom ukvarja že preiskovalna komisija pod vodstvom poslanca Anžeta Logarja (SDS). Namen Möderndorferjeve komisije je najverjetneje spustiti čim več megle.

Sporno ozadje
Möderndorfer svojo komisijo, kot smo v Škandalu24 že pisali, vodi dokaj ležerno, zaslišanjem ključnih prič nameni samo nekaj minut, a dovolj, da v miru popijejo kavo, za odgovore na ključna vprašanja pa seveda zmanjka časa.

Nadaljevanje lahko preberete TUKAJ

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.