Ko se norčujemo sami iz sebe: “Umetnici” Simoni Semenič, ki je zlorabila slovensko zastavo, namenili celo abonma!

  • Napisal  Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simona Semenič (vir: Facebook) Simona Semenič (vir: Facebook)

Ko človek pomisli, da naša država ne more pasti še globlje, lahko opazimo, da je to mogoče. To še posebej drži v primeru, ko imamo v mislih tretjerazredno “umetnico” Simono Semenič, ki se je z zlorabo slovenske zastave prelevila v prvorazredno kulturno kategornico, potem ko je prejela nagrado Prešernovega sklada za ustvarjalni opus zadnjih dveh let. Slovensko mladinsko gledališče pa je šlo še korak dlje, odločilo se je namreč, da ženski, ki je zlorabila slovensko zastavo, posveti abonma.

Na spletni strani Slovenskega mladinskega gledališča je mogoče prebrati, da naj bi Semeničeva predstavljala celostno gledališko ustvarjalko, ki je bila nagrajena z nagrado Prešernovega sklada. “Končno je dramatičarka, performerka, producentka, pedagoginja, pisateljica ter seveda tudi dramaturginja in režiserka zavzela osrednje odre slovenskega gledališkega ustvarjanja in s svojim delom prepričala tako nacionalno komisijo za literaturo kot komisijo za scenske umetnosti.” Ob tem pa je Petra Vidali v utemeljitvi celo zapisala, da naj bi bila Semeničeva ena najpomembnejših sodobnih slovenskih gledaliških osebnosti, zaradi česar ji Mesto žensk letos posveča Abonma Simona Semenič.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.