Kmetijsko-obrtni sejem v Komendi kaže, da je z dobrim podjetništvom mogoče doseči izjemne rezultate

Predstavniki SDS pod vodstvom Janeza Janše so obiskali kmetijsko-obrtni sejem v Komendi. Foto: SDS Predstavniki SDS pod vodstvom Janeza Janše so obiskali kmetijsko-obrtni sejem v Komendi. Foto: SDS

Predsednik SDS Janez Janša je skupaj s poslancem SDS Brankom Grimsom in predsednikom VSO Alešem Hojsem obiskal Spomladanski kmetijsko-obrtni sejem v Komendi.

Spremljali so jih Stanislav Poglajen, župan Občine Komenda, Alojz Lah, predsednik Konjeniškega kluba Komenda, ter člani občinskih odborov SDS Komenda in Kamnik. Ogledali so razstavne prostore številnih kmetov, rokodelcev, obrtnikov in podjetnikov, ki v Komendo množično prihajajo iz celotne Slovenije.

Predsednik SDS Janez Janša je Občini Komenda in organizatorjem oz. pobudnikom sejma - Konjeniškemu klubu čestital, da je iz prvotne skromne ideje zrasla prireditev nacionalnih razsežnosti. »Že jeseni se je videlo, da slovensko gospodarstvo okreva, pomlad je ta vtis še okrepila, vidi se, da je glavna moč slovenskega gospodarstva v majhnih podjetjih, v obrtništvu, v inovativnosti ljudi, obrtnikov, kmetov,« je poudaril, omenil pa je tudi startupe - začetnike, ki se stvari lotevajo samo na podlagi ideje in skromnih sredstev, ki so jih sami zbrali. »Če to spremljamo nekaj let, vidimo, da je marsikaj od tega uspelo in da se korajža izplača,« je še dejal in nadaljeval, da so taki sejmi poleg vsega ostalega tudi zato, da dajejo korajžo.

Tudi mag. Branko Grims je poudaril, da se je sejem v Komendi skozi leta izjemno razvil. »To, kar je danes, je eden največjih sejmov v Sloveniji. Vse priznanje vsem, ki so bili začetniki in še danes sodelujejo pri njem,« je dejal in dodal, da je lepo videti toliko ljudi dobre volje in predvsem toliko različnih uspešnih podjetnikov, posebej pa je poudaril, da je ta podjetniški potencial potrebno še dodatno razbremeniti in sprostiti. »Trdno sem prepričan, da tukaj, kjer živijo dobri ljudje, je z dobrim podjetništvom mogoče doseči izjemne rezultate in Komenda je za to zagotovo najboljši dokaz,« je še izpostavil mag. Grims.

»Izjemno sem presenečen nad velikostjo tega sejma. Moram reči, da si nisem mislil, da se bo ta sejem tako prijel,« pa je dejal Aleš Hojs, ki prav tako organizatorjem izreka čestitke za takšen dosežek z željo, da  to postane sejem, ki bo kmalu enake velikosti in kvalitete kot je radgonski, kar jim že uspeva, zato tudi pritegne tako veliko število ljudi. Ponuja namreč od kmetijskih strojev do pridelkov in vsega ostalega, kar pravzaprav ljudje potrebujemo v vsakodnevnem življenju, meni Hojs, ki se je še zahvalil vsem tistim, ki na tem sejmu razstavljajo. »Oni so tisti, ki tako ali drugače to državo držijo pokonci zaradi njihovega pridnega dela, razvoja, uma in prislovične slovenske pridnosti,« je dejal Hojs ki meni, da je zaradi tega Slovenija na dobri poti.

 

nazaj na vrh