Celjska bolnišnica se pripravlja na ponovni sprejem bolnikov s covidom-19

  • Napisal  P.T., STA
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Bolnišnica Celje / arhiv Demokracije Bolnišnica Celje / arhiv Demokracije

Ob naraščanju števila okuženih z novim koronavirusom, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, se na ponovni sprejem bolnikov s covidom-19 pripravljajo v Splošni bolnišnici Celje. Predvidoma bodo lahko prve bolnike sprejeli v četrtek, vključevanje bolnišnice v obravnavo bolnikov s covidom-19 pa bo fazno, so pojasnili v bolnišnici.

V prvi fazi bodo na oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja pripravili enoto s petimi navadnimi bolniškimi posteljami za obravnavo bolnikov s covidom-19 in 19 navadnimi bolniškimi posteljami v t. i. sivi coni, kjer bodo obravnavali bolnike, pri katerih obstaja sum na okužbo s covidom-19. Oddelek za intenzivno interno medicino pa bo za obravnavo bolnikov s covidom-19 organiziral enoto z dvema posteljama za intenzivno nego.

Organizacijo dela v omenjenih enotah bodo prevzele ekipe s teh dveh oddelkov. Bolnišnica ima za opredeljeno organizacijo dela v tej fazi načeloma dovolj ekip, bi se pa to lahko spremenilo, če bi zaradi okužb prihajalo do večjih odsotnosti zdravstvenega kadra. V Urgentnem centru Celje pa bodo ekipe okrepili tudi z mladimi zdravniki.

Nadaljnje faze vključevanja celjske bolnišnice v obravnavo bolnikov s covidom-19 bodo izvedene glede na razvoj epidemiološke situacije v regiji in državi, so še navedli v celjski bolnišnici.

Bolnike s covidom-19 pri nas trenutno zdravijo v univerzitetnih kliničnih centrih v Ljubljani in Mariboru ter na Kliniki Golnik.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.