Avstrijski delodajalci odpuščajo naše delavce migrante! SDMS opozarja, da problematika prerašča meje normalnega!

  • Napisal  vfokusu.com
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Da bodo ob pojavu epidemije koronavirusa v Avstriji prvi na udaru slovenski delavci migranti, smo v preteklih dneh đe večkrat opozorili. Z omejitvami prehoda meje z avstrijske strani, ko so za odhod na delo potrebovali posebne dovolilnice, so se začele njihove težave. Sodu pa je zadnje dni izbilo množično odpuščanje delavcev migrantov, ki so tako prisiljeni poiskati rešitev na našem zavodu za zaposlovanje.

 

Sindikat delavcev migrantov Slovenije se je za začetek na pristojne obrnil z odprtim pismom, da tudi vso ostalo javnost seznanimo z razmerami, s katerimi se čezmejni delavci srečujejo.

Pri tem pričakujejo, da se bo naša vlada problema lotila v dialogu z avstrijskimi oblastmi. Hkrati pa sindikat opozarja na kontradiktornost pristojnih, ko po eni strani govorijo “Ostanite doma”, FURS pa jim v teh dneh pošilja odločbe dohodnine, ki jih je potrebno dvigniti na pošti. A to FURS počne namerno, se v pismu sprašuje Mario Fekonja, predsdnik SDMS.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.