Anketa: Več kot 73 odstotkov vprašanih meni, da bi morali kršitelje ukrepov za zajezitev covid-19 kaznovati!

  • Napisal  Nina Žoher / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Polona Avanzo foto: Polona Avanzo

Poleg neodgovornega obnašanja nekaterih posameznikov, ki se iz dneva v dan obnašajo neodgovorno, lahko iz petka v petek opazujemo, kako se sredi Ljubljane zbirajo protivladni protestniki, čeprav je množično zbiranje na račun naraščanja števila okužb z novim koronavirusom prepovedano. Glede na to, da nič drugače ni bilo niti ta petek, se marsikdo vpraša, kako je mogoče, da se imajo nekateri za tako prvorazredne, da si drznejo obnašati tako neodgovorno in s tem ogrožati javno zdravje. Sodeč po rezultatih javnomnenjske ankete, ki jo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, večina ljudi le ne deli mnenja predstavnikov neodgovorne manjšine, ki meni, da se lahko ukrepi, ki so namenjeni v dobro družbe, kršijo.

 

Na vprašanje ali bi morali dosledno kaznovati vse tiste, ki kršijo predpise za omejevanje širjenja covid-19, je skoraj polovica (47,0 odstotkov) anketirancev mnenja, da bi morali dosledno kaznovati vse, ki kršijo predpise za omejevanje širjenja covid-19. Da bi morali kaznovati vse, vendar z nekaterimi izjemami meni 26,1 odstotka vprašanih, le 24,7 odstotka vprašanih pa je mnenja, da jih ni potrebno kaznovati.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.