Anketa Parsifal v MO Velenje: Najbližji izzivalec župana Kontiča je predsednik OZS Branko Meh, med strankami v vrhu SD in SDS

  • Napisal  Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Branko Meh (foto: STA) Branko Meh (foto: STA)

Javnomnenjska anketa agencije Parsifal je pred lokalnimi volitvami izmerila utrip v petem največjem mestu Slovenije, Velenju. Med vsemi anketiranci ima najvišjo podporo Bojan Kontič (50,5 %), sledita mu predsednik Obrtno podjetniške zbornice Branko Meh (12,6 %) in Milan Medved (4,9 %). Med strankami bi največ glasov dobila stranka SD (26,0 %), sledi stranka SDS (21,7 %) in stranka LMŠ (7,8 %).

Pred napovedanimi lokalnimi volitvami 18. novembra je agencija Parsifal izmerila predvolilno razpoloženje v mestnii občini Velenje. Anketa se je izvajala med 13. in 18. septembrom, vanjo pa je bilo vključenih 506 anketirancev. Ta je pokazala, da se bo lokalnih volitev zagotovo udeležilo 53,9 odstotka Velenjčanov, le slabih 12 odstotkov pa bi jih ostalo doma.

Med vsemi anketiranci ima najvišjo podporo za župana občine Velenje Bojan Kontič (50,5 %), sledita mu Branko Meh (12,6 %) in Milan Medved (4,9 %). Sledijo Mihael Letonja, Tihomir Mohor, Breda Kolar, Suzana Kavaš in Veronika Juvan. Neopredeljenih je 17,2 %. Med tistimi, ki bodo zagotovo šli na volitve (ocena 5) ima Bojan Kontič še nekoliko višjo podporo (65,5 %), sledita Branko Meh (8,4 %) in Tihomir Mohor (5,7 %). Neopredeljenih je 6,9 %.

 

Celoten članek je dostopen tu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.