9.7 C
Ljubljana
petek, 26 februarja, 2021

Ali so enemu izmed najbogatejših in najvplivnejših državnih uslužbencev Igorju Rojsu šteti dnevi na Telekomu?!

V ponedeljek, 12. novembra, bo zasedal nadzorni svet Telekoma Slovenije, kjer se po zanesljivih informacijah pripravlja zamenjava enega najvplivnejših ljudi na Telekomu Igorja Rojsa. Razlog, zakaj naj bi do tega prišlo, pa je naravnost neverjeten. Rojsa naj bi namreč pod drobnogled vzel hrvaški Urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (USKOK), v svoji kriminalistični akciji pa naj bi odkril, da naj bi Rojs iz ene od hčerinskih družb Telekoma na Balkanu odtujil milijon evrov.

Dejstvo, da Rojs velja za enega najbogatejših državnih uslužbencev, njegovo premoženje se meri v milijonih evrov, dobi tako popolnoma drug pomen.

Pisali smo že, da je Telekom Slovenije skozi leta zamenjal veliko svojih predsednikov, od Adolfa Zupana preko Ivice Krajnčevića do Rudolfa Skobeta. A edina stalnica zakulisnih iger na Telekomu ostaja Igor Rojs, večni človek iz sence in verjetno najpremožnejši uslužbenec državnega podjetja v Sloveniji. Več različnih virov nas je namreč opozorilo, da je pravi predsednik Telekoma prav Rojs, ki vse življenje deluje iz ozadja. Gre za človeka, ki je na Telekomu pokrival in nadziral projekte, kjer se je pretakalo največ denarja. Tako kot kariera Rudolfa Skobeta se je kariera Igorja Rojsa začela strmo vzpenjati, ko je njun “potencial” prepoznal Miran Kramberger.

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine