Vas zanima, koliko pirhov bodo imeli v Nemčiji? Povprečna nemška kokoš lani izlegla 298 jajc – povprečno skoraj vsak dan enega

foto: Wikipedia foto: Wikipedia

V Nemčiji je lani kokoš nesnica v povprečju skoraj vsak dan izlegla jajce, je danes pred bližajočimi se velikonočnimi prazniki objavil nemški statistični urad. Delavne nemške kokoši so lani za potrošnike skupno izlegle 12,3 milijarde jajc oz. 298 na kokoš nesnico, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

 

Se pa število jajc na kokoš razlikuje glede na vrsto reje. Kokoš v pašni reji je lani v povprečju izlegla 298 jajc, tista v talni reji 300, v baterijski reji pa 302. Pod nemškim povprečjem so le kokoši iz ekološke reje, ki so v povprečju lani izlegle 285 jajc na kokoš.

V skoraj vseh nemških zveznih deželah imajo pretežno talno rejo kokoši, le v Mecklenburg-Predpomerjansko je skoraj vsako drugo jajce prišlo iz pašne reje. Najbolj pridne so bile kokoši na Spodnje Saškem, kjer so skupno izlegle 4,8 milijarde jajc.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.