Takole se Disney brani pred cenzuro: k svojim filmom dodaja opozorila o stereotipih, ki vodijo v rasizem

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
vir: Wikipedia vir: Wikipedia

Disney je opozorila glede rasističnih vsebin, ki jih je svojim klasičnim filmom dodal lani, dopolni z močnejšimi sporočili, poroča britanski BBC. Na platformi pretočnih vsebin Disney Plus imajo odslej animirani filmi, kot so Dumbo, Peter Pan in Knjiga o džungli, dodana opozorila o stereotipih.

 

 

"Ta program vključuje negativne upodobitve in/ali neprimeren odnos do ljudi ali kultur," piše v opozorilu. "Ti stereotipi so bili napačni takrat in so napačni zdaj," je dodano.

V sporočilu še piše, da želijo, namesto da odstranijo vsebino, "priznati njen škodljivi učinek, se iz nje učiti in spodbuditi pogovor o ustvarjanju bolj vključujoče skupne prihodnosti".

Opozorila po pisanju BBC vključujejo filmi, kot sta Mačke iz visoke družbe, kjer je mogoče videti mačko z "rumenim obrazom", ki s paličicami igra klavir, in Peter Pan, kjer ameriške Indijance imenujejo "rdečekožci".

Disney je prva opozorila svojim filmom dodal lani novembra, nekateri filmi, denimo Song of the South, pa iz istih razlogov niso več na voljo na Disney Plus.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.