Soorganizatorka levičarskih protestov Tjaša Prošek si pravila očitno postavlja sama

  • Napisal  Luka Perš / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Fotografirala se je tudi pred sedežem Nova24tv... (foto: facebook) Fotografirala se je tudi pred sedežem Nova24tv... (foto: facebook)

“Mestna občina Ljubljana ni izdala dovoljenja za uporabo zvočnih naprav v povezavi s petkovimi protesti,” smo prejeli uradni odgovor s strani Mestne občine Ljubljana. Prejeli smo tudi uradni odgovor slovenske policije, v katerem zagotavljajo, da prav tako skladno z Uredbo o načinu uporabe zvočnih naprav, ki na shodih in prireditvah povzročajo hrup, ni bilo izdano nobeno dovoljenje za čezmerno obremenjevanja s hrupom.

 

Protestniška zvezdnica nezakonitih petkovih protestov Tjaša Prošek se je v teh dneh na socialnih omrežjih hvalila, da je za nezadovoljneže s sedanjo vlado na Trgu republike vsak teden  poskrbela za ozvočenje. Kot je sama velikokrat javno zapisala, s tem želi omogočiti vsakemu državljanu, da izrazi svobodno svoje mnenje ne glede na politična prepričanja.  A kot so nam sporočili iz Mestne občine Ljubljana in policije, je njeno ozvočenje Trga republike nezakonito.

Policija potrjuje, da je t.i. uradna govornica Vseslovenske vstaje slovenskega naroda, dne 22. in 29. maja prišla z dostavnim vozilom, na katerem je bilo ozvočenje. Proškova je imela zgolj dovolilnico za dostavo, ki jo je izdala MOL Ljubljana, ta nam jo je tudi dala na vpogled. O tem nam je govorila tudi Proškova in sicer, da je uredila majhen kamionček, na katerem je bilo ozvočenje.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.