Razmerje med krvno skupino in dovzetnostjo za COVID-19 Izpostavljeno

  • Napisal  Vir: medrxiv.org
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Razmerje med krvno skupino in dovzetnostjo za COVID-19

Ta članek Poroča o novih medicinskih raziskavah, ki jih je treba še oceniti in jih zato (še) ne bi smeli uporabljati za vodenje klinične prakse.

CILJ: Preiskava razmerja med krvno skupino ABO in občutljivostjo za COVID-19.

Študija je bila izvedena s primerjavo porazdelitve krvnih skupin pri 2.173 bolnikih s COVID-19, potrjenimi s testom SARS-CoV-2 iz treh bolnišnic v Wuhanu in Shenzhenu, na Kitajskem, s tistimi, ki so jih imeli pri običajnih ljudeh iz ustreznih regij. Podatki so bili analizirani z uporabo enosmerne ANOVA in 2-končnega χ2, metaanaliza pa je bila izvedena z modeli naključnih učinkov. Podatki so iz treh terciarnih bolnišnic v Wuhanu in Shenzhenu na Kitajskem. Iz bolnišnice Wuhan Jinyintan v Wuhanu na Kitajskem je bilo v raziskavo vključenih 1.775 bolnikov s COVID-19, vključno s 206 umrlimi primeri. Iz bolnišnice Renmin Univerze Wuhan, Wuhan in Shenzhen tretje ljudske bolnišnice v Shenzhenu na Kitajskem so zaposlili še 113 in 285 bolnikov s COVID-19.

GLAVNA IZHODIŠČA: Zaznavanje krvnih skupin ABO, pojav okužbe s SARS-CoV-2 in smrt bolnikov

ZAKLJUČEK Ljudje s krvno skupino A imajo znatno večje tveganje za pridobitev COVID-19 v primerjavi s krvnimi skupinami, ki niso A, medtem ko ima krvna skupina O znatno manjše tveganje za okužbo v primerjavi z ne-O krvnimi skupinami. (A je krvna skupina Evrope)

Več preberite na naslednji POVEZAVI.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.